3/9/11

Αυλητής και Παπουλάνθρωπος

Από τις εκδόσεις "Αιολίδα" κυκλοφόρησε το βιβλίο "Αυλητής και Παπουλάνθρωπος" -Μαγεμένες ιστορίες απ' τη Λέσβο και τη Λήμνο, που έγραψαν οι Κώστας Ζαφειρίου και Γιώργος Τυρίκος Εργάς.
-Πρόκειται για μια συλλογή 8 Παραμυθιών με ωραιότατες εικονογραφήσεις από τους Βασίλη Γρίβα και Ντανιέλα Σταματιάδη. Οι ιστορίες γράφηκαν στα νησιά Λέσβο και Λήμνο και η μεταφορά τους στο βιβλίο έγινε με ιδιαίτερη επιμέλεια και παραστατικότητα από τους δυο Παραμυθάδες (Κ.Ζαφειρίου-Αυλητής και Γ.Τυρίκος-Παπουλάνθρωπος). Η γραφή είναι συναρπαστική, σε μπάζει στο φανταστικό και γοητευτικό πνεύμα των Παραμυθιών και απευθύνεται τόσο σε μικρούς, όσο και μεγάλους Παραμυθολάτρες. Τα παραμύθια αφηγούνται εναλλάξ, ο Αυλητής και ο Παπουλάνθρωπος και είναι τόσο όμορφα, που δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις το καλύτερο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη διακρίνονται ιδιαίτερα "Οι Μυλομούκαλοι και ο Αυλητής", όπου ένας έξυπνος Αυλητής, καταφέρνει να ξεγελάσει και να διώξει από τον "Μυλότοπο" τους σκανδαλιάρηδες "Μυλομούκαλους" και "Ο Λυράρης και ο Χορευτής", όπου δυο μοναχικοί Καλλιτέχνες, βιρτουόζοι στο είδος τους, διαγωνίζονται για την πρωτιά στην δεξιοτεχνία, αλλά νικητής δεν δεν βγαίνει, αφού ο καθένας τους είναι πρωταθλητής στο είδος του!
- Μαζί με το βιβλίο δίνεται και CD με ηχογραφημένα τα παραμύθια, για μικρότερες ηλικίες παιδιών.
-Γενικά πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιμελημένη και καλαίσθητη έκδοση, που αξίζει να την έχει ο καθένας στη βιβλιοθήκη και να την διαβάζει στα παιδιά, τα εγγόνια και τους αθεράπευτους παραμυθολάτρες, πάσης ηλικίας!