30/1/12

strange files: Χριστόφορος Παυλίδης "Μην ζωντανεύεις Πεθαμένους Θ...

strange files: Χριστόφορος Παυλίδης "Μην ζωντανεύεις Πεθαμένους Θ...: ...Ήταν οχτώ και το αιματόχρωμο είδωλο του ήλιου χάνονταν στη γραμμή του ορίζοντα. Η απανεμιά ημέρωνε τη θάλασσα και η απόλυτη σιωπή έφερν...

strange files
Τρίτη, 17 Μαΐου 2011
Χριστόφορος Παυλίδης "Μην ζωντανεύεις Πεθαμένους Θρύλους"


...Ήταν οχτώ και το αιματόχρωμο είδωλο του ήλιου χάνονταν στη γραμμή του ορίζοντα. Η απανεμιά ημέρωνε τη θάλασσα και η απόλυτη σιωπή έφερνε υπερένταση στις αισθήσεις. Γαλήνη παντού, καθώς η φύση ετοιμαζόταν να τυλιχτεί στα πέπλα της νύχτας για ένα βαθύ, δίχως όνειρα κοιμητό. Τότε, λίγο προτού σβηστεί το λυκόφως η ματιά μου διέκρινε ένα λευκό αντικείμενο να παλεύει ανάμεσα στα κοφτερά βράχια της ξέρας.Μια κρύα ανατριχίλα με διαπέρασε. Εκείνο το αντικείμενο έμοιαζε ανθρωπόμορφο κι έδειχνε να παλεύει να κρατηθεί στην επιφάνεια.
...



Ένα εξαιρετικό βιβλίο που από την ανιαρή βαρετή και βάρβαρη καθημερινότητα σε ταξιδεύει στο περίοπτο φανταστικό κόσμο, χωρίς τους επωδούς της "άτεγκτης" καθημερινότητας.Ένα μυθιστόρημα το οποίο κάνει τον αναγνώστη να να μην το παρατείσει στη μέση, με γλαφυρή γραφή, φιλοτεχνημένο με προσοχή από την καλλιτεχνική ομάδα των εκδόσεων άγνωστο.Με λίγα λόγια ένα εξαίρετο βιβλίο με έναν πολλά υποσχόμενο συγγραφέα...


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Χριστόφορος Παυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
Εργάστηκε σαν Δικαστικός Υπάλληλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απ’ όπου αποχώρισε. Τώρα ασχολείται- αποκλειστικά- με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων.
Μέχρι στιγμής έχει συγγράψει 6 μυθιστορήματα –νουβέλες και 30 διηγήματα. Το ύφος της γραφής του Χριστόφορου Παυλίδη κινείται στα πεδία του Φανταστικού, του Αστυνομικού Θρίλερ και του Παράδοξου.
Ως δημιουργός αγαπά και την ποίηση, όπου οι δημιουργίες του επεκτείνονται σε κάθε είδος της ποιητικής τέχνης.
Εξέδωσε τη σειρά διηγημάτων υπό τον τίτλο «Ντεβά», από τις εκδόσεις «Νέα Ακρόπολη» και τη νουβέλα, που τιτλοφορείται «Μη ζωντανεύεις πεθαμένους θρύλους».
Ως λογοτέχνης έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς διηγήματος – μυθιστορήματος από τους οποίους απέσπασε επαίνους και διακρίσεις για τη γραφή. Τα καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται και στην επεξεργασία διαφόρων ταξιδιωτικών ή μουσικών βίντεο. Ασχολείται- δε- με την blogσφαίρα συνεργαζόμενος ως αρθογράφος με το 4women.gr.


Αναρτήθηκε από Σωτήρης Μπαρσάκης στις 11:38 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook
Ετικέτες strange_book_mag