28/11/11

Ακροβάτες δύο κόσμων


Χριστόφορος Παυλίδης  https://www.facebook.com/christophoros.pavlidis?sk=info
Πριν μια εβδομάδα έπεσε στα χέρια μου, από διαίσθηση περισσότερο παρά από πρόθεση, μια ανθολογία του Φανταστικού. Είχε τον τίτλο: «Ακροβάτες δύο κόσμων»  http://akrovates.iwrite.gr/ και συμμετείχαν σ’ αυτήν εννέα νέοι συγγραφείς, συνθέτοντας με τα έργα τους ένα μωσαϊκό με φόντο τον γοητευτικό, αλλά και τρομακτικό κόσμο των πνευμάτων. Η έκδοση έγινε από τον εκδοτικό οίκο  iWrite.gr
Οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν εξαιρετικές και αισιόδοξες, ως προς την εδραίωση της πεποίθησης μου, πως το Φανταστικό στην Ελλάδα, αποκτά όλο και περισσότερους, ικανούς συγγραφείς, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους και … καθιερωμένους. Μάλιστα μπορώ να ισχυριστώ πως έχουν και τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης, που δεν μιμείται απαραίτητα εκείνους, αφού ο μύθος χτίζεται πάνω σε ντόπιες ιστορήσεις ή και λαογραφικές ακόμα πληροφορίες.
Με τη σειρά, που σας τις παραθέτω , θα διαβάσετε με απερίσπαστο ενδιαφέρον, τις ιστορίες  για:
1.      Ένα καταραμένο δωμάτιο και μια πόρτα που παραμένει πάντα κλειστή. Συγγραφέας: Πέτρος Ευαγγελόπουλος.
2.      Για το έρωτα ενός ανυποψίαστου νέου, για μια μυστηριώδη γυναίκα.    Συγγραφέας: Ιωάννα Σουραβλά.
3.      Ανεξιχνίαστους φόνους στη Μόσχα του μεσοπολέμου, με επίκεντρο την πανίσχυρη πολιτική εξουσία, που φαντάζει αδύναμη μπροστά στο υπερφυσικό.      Συγγραφέας: Δημήτρης Σεργιάννης.
4.      Ένα ήσυχο ποτάμι, μια νύχτα με φεγγαρόφωτο, όπου κάτι αλλόκοτο παραμονεύει στις σκιές. Συγγραφέας: Νίκος Μωραΐτης.
5.      Το οδοντιατρείο της κόλασης και τη μεταθανάτια φρίκη, που επισκέπτεται έναν άσωτο οδοντίατρο. Συγγραφέας: Αδάμ Παράξενος.
6.      Ένα σπίτι στο τέλος του δρόμου, με μια κρυμμένη από χρόνια απειλή, που συνεχίζει να περιμένει. Συγγραφέας: Αχιλλέας Τριαντόγλου.
7.      Ένα μεγάλο έρωτα, με έναν πραγματικά ασυνήθιστο αποχαιρετισμό. Συγγραφέας: Εύα Παπουτσή.
8.      Ένα ήσυχο χωριό που αναστατώνεται από κάτι άγνωστο. Εκεί, στην παμπάλαια αγριομηλιά, κάτι ξυπνά τις νύχτες … Συγγραφέας: Μαρία Τσορακλίδου.
9.      Μια μεταθανάτια εμπειρία στον εμφύλιο πόλεμο. Συγγραφέας: Κώστας Παξιμαδάς.